Eveniment

Lafarge si-a imbunatatit estimarile de profit

10.09.2004, 00:00 24



Lafarge si-a revizuit in crestere estimarile privind profitul din acest an, dupa ce rezultatul net pe prima jumatate a anului a depasit de peste doua ori nivelul din perioada ianuarie-iunie 2003, datorita cresterii cererii de materiale de constructii in Europa si America de Nord. Firma a aratat joi, intr-un comunicat, ca estimeaza o crestere a veniturilor operationale de 10%, excluzand fluctuatiile cursului valutar si inrautatirile neprevazute ale vremii. Dar actiunile sale au cazut cu 1,7% la bursa din Paris, in urma dezamagirii provocate de divizia sa Blue Circle si in a numarului mare de titluri aflate pe piata, in contextul vanzarilor realizate de investitori dupa atingerea unei valori-record pentru ultimul an. Lafarge a anuntat ca profitul sau pe primele sase luni a atins 376 milioane euro, fata de 148 milioane euro in perioada ianuarie-iunie 2003.



Pentru aceeasi perioada, profitul sau operational a atins 876 milioane euro, fata de 670 milioane euro pentru primele sase luni ale anului trecut. Analistii spun ca performanta diviziei Blue Circle a fost singura dezamagitoare. "In tmp ce veniturile grupului inainte de plata taxelor, impozitelor si amortizarilor (EBITA) au crescut cu 31%, cele ale Blue Circle au avansat cu doar 10%", se arata intr-o analiza a societatii Dresdner Kleinwort Wasserstein. Compania Lafarge, care este prezenta pe pietele din 75 de tari, a anuntat ca se asteapta ca activitatea de constructie sa se mentina la un nivel ridicat pentru cea de-a doua jumatate a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels