Eveniment

Locic si Casuneanu, „regele asfaltului”, retinuti de DNA

08.04.2010, 23:07 24

Oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, alaturi dejudecatorul Florin Costiniu, au fost ieri retinuti pentru 24 de orede catre procurorii DNA in dosarul in care a fost arestat in urmacu doua saptamani si senatorul Catalin Voicu, acuzat de trafic deinfluenta, fals in inscrisuri, fals intelectual si fapte decoruptie.

Aceasta este una dintre cele mai ample actiuni DNA, in urmacareia au fost retinuti doi puternici oameni de afaceri, precum siun judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, instantajuridica suprema din Romania.

Locic este acuzat ca i-ar fi oferit 119.000 de lei lui Voicu saintervina pe langa politisti cu scopul de a nu incepe urmarireapenala intr-un dosar in care acesta era cercetat pentruinselaciune.

In acelasi timp, Casuneanu i-a oferit lui Voicu, in doua transe,sumele de 250.000 de lei si 200.000 de euro, in schimbul uneiinterventii pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatiesi Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile in cazulunei contestatii depuse impotriva atribuirii unei licitatii privindlucrarile de reabilitare la DN 76, intre Stei si Beius. Voicu aintervenit in acest caz pe langa judecatorul Florin Costiniu, carea fost de asemenea retinut.

Casuneanu este unul dintre cei mai puternici constructori de pepiata locala, abonat in ultimii ani la contractele deinfrastructura.

Locic are afaceri in imobiliare si in media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO