Eveniment

Lovitură de teatru: După o lună de discuţii despre creşteri de taxe, dar neasumate oficial, Marcel Ciolacu aruncă bomba: cele mai multe măsuri care au circulat în spaţiul public sunt false. Nu venim cu taxe noi. Este posibil să fie mărire de acciză la ţigări, o mărire de redevenţe

Lovitură de teatru: După o lună de discuţii despre...

Autor: Răzvan Botea

07.08.2023, 22:52 12730

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi prim-ministrul României, a declarat, în premieră la Aleph News, că cele mai multe măsuri de creştere a taxelor şi de introducere de taxe noi, care au circulat în spaţiul public, dar nu au fost asumate de nimeni, sunt false.

„Cele mai multe măsuri (care s-au vehiculat – n.red.) nu sunt adevărate. Nu venim cu taxe noi. Este posibil să fie mărire de acciză la ţigări, o mărire de redevenţe”, a spus Ciolacu la emisiunea Gândurile lui Cristoiu la Aleph News.

Cu toate acestea, el a spus că guvernul va veni, până la finalul lunii august, cu două seturi de măsuri, unul pentru măsuri fiscale pentru creşterea veniturilor şi celălalt cu măsuri pentru reducerea de cheltuieli bugetare.

„Astăzi am stat cu miniştrii şi reformele încep imediat după ce va fi dată ordonanţa de urgenţă. Termenele de implementare vor fi până în 2024. Avem un calendar făcut, astăzi am avut ultima discuţie politică. Până la finalul acestei luni cele două seturi de măsuri vor fi date concomitent, în oglindă, să se vadă foarte clar că reducerile vin odată cu veniturile.

99% din măsurile care privesc reforma administrativă şi măsurile fiscale se vor da concomitent, astfel încât lumea să poată compara cât scădem din cheltuieli, atât venim şi cu venituri. Unele se vor aplica de anul acesta, altele din 2023-2024”, a mai spus Ciolacu la Aleph News, în primul său interviu acordat din poziţia de premier al României.

El a vorbit însă de eliminarea unor excepţii fiscale, dar nu a spus exact care sunt măsurile vizate.

„O eliminare de excepţii este cea la CASS. De exemplu, în IT sunt excepţii de la impozitul pe venit. Nu spun acum că s-a încheiat, dar trebuie să venim cu o echitate fiscală.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO