Eveniment

MAE: Deocamdată, nu sunt date despre români din Noua Zeelandă afectaţi de cutremur

Autor: Miruna Badea

22.02.2011, 12:24 14

Ambasada României în Australia a luat legătura cu preoţiiromâni, cu consulul onorific din Noua Zeelandă şi cu reprezentanţiiasociaţiilor de români din Auckland şi Christchurch, neavând pânăla această oră informaţii despre eventuale victime ale cutremuruluiîn rândurile românilor.

"Până la această oră, nu există vreo informaţie legată deeventuale victime în rândurile cetăţenilor români", a declarat,marţi, pentru Mediafax, Doris Mircea, director general decomunicare în MAE.

Ea a precizat că ambasada României în Australia a contactatconsulul onorific al României în Noua Zeelandă, preoţii români şipe reprezentanţii asociaţiilor de români din Auckland şiChristchurch pentru a verifica dacă membri ai comunităţii de româniau fost afectaţi de seismul produs în această ţară.

Oficialul MAE a precizat că ambasada se află în continuare încontact cu autorităţile din Noua Zeelandă, iar informaţiiledisponibile deocamdată nu sunt cele definitive.

Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremuruluiînregistrat marţi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key,citat de site-ul postului de televiziune TVNZ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO