Eveniment

NH Hoteles deschide un hotel in Romania

26.10.2004, 00:00 22



Grupul spaniol NH Hoteles va intra anul viitor pe piata romaneasca, o data cu deschiderea primului hotel in Bucuresti, ca parte a strategiei sale de extindere in Europa de Est.



NH Bucharest va fi operat de compania spaniola in baza unui contract de management si va fi deschis in primavara 2005. Hotelul va fi amplasat in centrul Bucurestiului, in apropiere de Palatul Parlamentului, si va avea 78 de camere, doua sali de conferinte cu 40 de locuri, un centru de fitness si un restaurant pentru 50 de persoane.



"Este primul pas pe care il facem intr-o tara cu un mare potential de crestere. Dupa ce va intra pe piata din Romania, compania NH Hoteles va fi prezenta in 18 tari", a anuntat grupul spaniol.



Compania a deschis, anul trecut, primul hotel din Ungaria si a inaugurat recent si prima unitate de pe piata italiana.



Grupul NH Hoteles este al treilea lant hotelier european pentru segmentul de business, cu 240 de unitati in Europa, America Latina si Africa. In ultimii patru ani, grupul si-a consolidat pozitia prin achizitionarea companiilor hoteliere Krasnapolsky din Danemarca, Krystal din Mexic si Astron din Germania.



Pentru viitorul apropiat, compania are in derulare 24 de proiecte, cu un total de 4.000 de camere.



Actiunile grupului NH Hoteles Group sunt tranzactionate la bursele din Madrid si Amsterdam. Compania a incheiat anul trecut cu venituri totale de 927 de milioane de euro si un profit net de 51 milioane euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24