Eveniment

O arestare cu bataie in Romania

07.03.2003, 00:00 32

William Matser, consilier pentru Europa centrala si de Est al Secretarului general NATO George Robertson, a fost arestat de politia olandeza, fiind acuzat de implicare intr-o operatiune de spalare de bani. Informatia a fost prezentata de postul public de televiziune din Olanda, fiind citata ieri de catre mass-media romaneasca.
Purtatorul de cuvant NATO, Yves Brodeur, a declarat pentru un post de televiziune din Bucuresti ca acest caz este foarte simplu. "Este vorba de o ancheta penala... Nu este cazul ca NATO sa se implice in acest caz", a mentionat Brodeur.
Alaturi de William Matse, in informatiile aparute pe piata se vorbeste si de omul de afaceri roman Ovidiu Tender. Acesta a mentionat ca Matser i-a propus sa-i cumpere un pachet de actiuni la grupul sau de firme. "Urma ca Matser sa vina cu banii. Nu s-a materializat insa nimic", a mentionat Tender. Matser a participat la sfarsitul anului trecut la o reuniune la Bucuresti, la Snagov, a serviciilor secrete din tarile NATO si candidate la aceasta organizatie. Reuniunea a fost sponsorizata de catre grupul Tender. In ultima vreme, in mass-media romaneasca au aparut informatii potrivit carora oameni de afaceri romani incearca sa se grupeze si sa se asocieze cu puternice firme straine pentru a participa la privatizarea Petrom. Omul de afaceri Ovidiu Tender este si el interesat de privatizarea Petrom, iar conform informatiilor din presa si William Matser ar fi trebuit sa participe la aceasta afacere. Conform informatiilor publicate de televiziunea olandeza si citate de catre presa romaneasca, Matser a fost arestat in urma cu o luna la Bruxelles, ancheta fiind tinuta pana acum in secret.
cristian.hostiuc@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels