Eveniment

Oil Terminal, un profit brut de un mil. euro

04.01.2005, 00:00 8

Oil Terminal Constanta anticipeaza, pentru 2005, un profit brut de 40,7 miliarde lei (circa un milion de euro), cu 35,7% mai mare decit valoarea estimata pentru anul trecut, in timp ce veniturile companiei ar putea consemna o crestere de peste 18%, pina la 1.168 miliarde lei (29 mil. euro), potrivit unui raport al societatii.
Cantitatea de produse petroliere care va tranzita capacitatile Oil Terminal va creste cu 31,6%, pina la 13,16 milioane de tone.
In ceea ce priveste cheltuielile totale, compania anticipeaza o valoare de 1.124 de miliarde de lei (28,1 mil. euro).
Anul acesta, compania va aloca 177 de miliarde de lei(4,4 mil. euro) pentru investitii, in timp ce anul trecut nivelul investitiilor a fost stabilit la aproape 100 de miliarde de lei (2,5 mil. euro).
Proiectul de buget de venituri si cheltuieli a fost avizat, la sfirsitul lunii decembrie, de Adunarea Ordinara a Actionarilor societatii si urmeaza sa fie supus aprobarii Ministerului Economiei, iar, ulterior, tuturor actionarilor.
Oil Terminal este o societate comerciala de interes strategic care opereaza rezervoarele, conductele de transport a titeiului si a produselor petroliere, statiile de pompare si alte instalatii aferente livrarilor de produse petroliere prin porturile de la Marea Neagra.
Principalii clienti ai companiei sint Petrom, Rompetrol Rafinare si Lukoil.
Potrivit datelor firmei, actionarul majoritar al Oil Terminal este Ministerul Economiei si Comertului, care detine 61,39% din actiuni, in timp ce alte persoane fizice si juridice, printre care si Broadhurst Investments Limited, cu o participatie de 11,78%, controleaza restul de 38,60% din capitalul social. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels