Eveniment

Parcari subterane de 328 mil. euro in Capitala

22.02.2006, 21:56 31

Municipalitatea va incepe anul acesta constructia a 22 de parking-uri subterane in zone aglomerate ale Bucurestiului, care vor costa - potrivit estimarilor - peste 328 de milioane de euro, a declarat ieri Razvan Murgeanu, viceprimarul general al Capitalei.

Solutiile tehnice ale viitoarelor parking-uri vor fi anuntate joi de catre municipalitate, dupa desemnarea castigatorilor licitatiei pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

"Joi, la ora 10.00, vor fi depuse toate studiile de fezabilitate. In aceeasi zi, la ora 12.00, comisia de licitatie va deschide ofertele si va anunta castigatorii", a precizat Florentina Constantinescu, directorul Directiei de Achizitii, Concesionari si Contracte din cadrul municipalitatii.

Potrivit viceprimarului general, studiile de fezabilitate au fost intocmite pentru 22 de locatii centrale, solutia tehnica urmarind mutarea parcarilor de suprafata in subteran.

"Majoritatea zonelor vizate in proiect sunt cele mai aglomerate din Bucuresti. Ma refer aici la zonele Universitate, Romana, Amzei, Piata Revolutiei, Gara de Nord", a spus Razvan Murgeanu.

Potrivit oficialului municipal, lucrarile pentru amenajarea parkingurilor vor incepe in primavara acestui an, simultan, in cele 22 de locatii. Este vorba despre zonele Piata Obor (1.922 de locuri de parcare), Piata Sudului (964), Edgar Quinet (346), Sala Palatului (951), Ateneul Roman (1.637), Piata Amzei (108), Piata Presei Libere (1.466), Piata Domenii (82), Piata Walter Maracineanu (281), Piata Muncii (843), Piata Dorobantilor (186), Parcul Herastrau - pavilionul H (468), Esplanada Gara Baneasa (140), Piata Alba Iulia (710), Soseaua Stefan cel Mare - Bloc "Perla" (270), Restaurant "Pescarus" (139), Bd. Magheru - magazinul "Eva" (96), Piata Charles de Gaulle (802), Parcul Circului (doua locatii - 586), Piata Universitatii (208) si Gara de Nord (1.720).

"Dintre aceste locatii, doua vor avea o solutie tehnica mai deosebita. Este vorba despre parkingul de la Ateneu si cel de la Gara de Nord, construite pe trei niveluri si care vor avea multiple cai de acces in subteran. De asemenea, in proiectul de la Ateneu este prevazuta si amenajarea, in subteran, a unor spatii cu functiuni comerciale", a mai spus Murgeanu.

Parkingurile vor fi construite pe doua si trei niveluri, costurile pentru realizarea lor fiind estimate de municipalitate la 328.380.582 de euro.

"Investitiile nu vor fi facute in totalitate de catre municipalitate. Avem in vedere incheiera unui parteneriat public-privat, mai ales ca o astfel de investitie poate fi repede amortizata", a mai spus Murgeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels