Eveniment

Partidele au inceput disputele pe gigantii energetici

25.10.2009, 23:20 16

Fuziunea societatilor care urmeaza sa intre in componenta uneiadintre cele doua companii energetice gigant, despre careautoritatile locale spun ca vor fi operationale incepand cu anulviitor, a fost aprobata de adunarile generale ale firmelor incauza, a anuntat PD-L intr-un miting electoral. PSD spune caaceasta decizie este una mult prea importanta pentru a fi luata deun guvern demis si-i recomanda guvernul Boc sa se limiteze doar lagestionarea problemelor curente ale sistemului energetic.

"Astazi de dimineata (vineri - n.r.) s-au tinut la toateunitatile din minerit si energie adunarile generale aleactionarilor, prin care au fost aprobate fuziunile intre SNLO,complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova,Nuclearelectrica si o parte din Hidroelectrica, pentru a infiinta ocompanie integrata", a declarat directorul economic al CEN Turceni,Ionel Mantog (PD-L), la un miting electoral, citat de Mediafax.Aceste unitati alcatuiesc prima companie, denumita Electra.Cealalta companie se va numi Energetica.

Pe de alta parte insa, Iulian Iancu (PSD), presedintele Comisieide Industrii a Camerei Deputatilor, spune ca guvernul Boc ar trebuisa se limiteze la gestionarea problemelor curente ale sistemuluienergetic si sa nu foloseasca acest subiect drept instrumentelectoral. Potrivit acestuia, fuziunea companiilor este mult preaimportanta pentru a fi luata de un guvern demis.

Ideea infiintarii celor doua companii energetice gigant a venitin timpul functionarii coalitiei de guvernare PD-L-PSD,specialistii din piata spunand chiar de la inceput ca aceastastrategie nu este decat o simpla imparteala a sistemului energeticintre cele doua partid aflate la putere. Dupa ruperea coalitiei,chiar oficialii Ministerul Economiei au declarat ca sustinereapolitica pentru infiintarea celor doua companii energetice ar puteaslabi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24