Eveniment

Patru hoteluri Ramada pana in 2007

24.02.2006, 22:16 11

Compania Cendant va avea patru hoteluri operationale Ramada afiliate pana la mijlocul anului viitor, precum si inca alte trei proiecte in dezvoltare, a declarat pentru Ziarul Financiar Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality, firma de consultanta si management. Acesta coordoneaza planurile Cendant pe teritoriul Romaniei, lant ce detine brandul Ramada. Lantul Cendant detine si brandul Howard Johnson, prezent in Capitala prin hotelul Howard Johnson Grand Plaza.

Intre Cendant si grupul Grand Plaza, care administreaza hotelul Howard Johnson, exista un parteneriat cu privire la dezvoltarea de hoteluri pe teritoriul Romaniei. Grand Plaza deruleaza o investitie de circa 7 mil. euro in renovarea complexului Turist, situat langa hotelul bucurestean Best Western Parc. Turist va fi deschis sub brand Ramada la inceputul anului 2007.

"Va fi unul dintre cele mai mari centre de conferinte din tara si va ajunge la o capacitate totala de 600 de camere", a mai precizat Sebesanu.

Grand Plaza mai dezvolta, in prezent, o investitie intr-un hotel situat in Parcul Baneasa, care va fi deschis sub brand Ramada Encore. Astfel, Cendant va avea circa 1.000 de camere pe piata Capitalei in circa un an. Investitia in cele doua unitati se va ridica la nivelul de 20 mil. euro, a mai spus Sebesanu. In prezent, compania a afiliat hotelul Majestic, sub numele de Ramada Majestic, urmand sa mai deschida alte trei hoteluri pana in primul trimestru al anului viitor.

Primul hotel operational va fi un Ramada in Baneasa, investitie a companiei De Silva, unitate care va fi operationala in toamna acestui an. Hotelul se va numi Ramada Nord si va avea 75 de camere. Acesta este proiectul aflat in cel mai avansat stadiu.

Pe piata Capitalei exista trei lanturi internationale care au afiliate un numar aproximativ egal de unitati. Golden Tulip este prezent cu patru hoteluri, iar Accor cu trei. Sebesanu spune ca planurile de extindere a grupului Cendant pe piata din Bucuresti nu se va opri aici.

Tinu Sebesanu a parasit anul acesta functia de general manager al hotelului bucurestean de cinci stele Howard Johnson, parte a lantului Cendant. Cendant a preluat recent brandul Ramada de la lantul hotelier Marriott International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24