Eveniment

Preşedintele Republicii Moldova va face, joi, o vizită oficială în România

Preşedintele Republicii Moldova va face, joi, o vizită oficială în România

Foto: Vadim Denisov

Autor: Mediafax

02.05.2012, 18:54 212

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va face, joi, o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, informează Administraţia Prezidenţială.

Cu prilejul vizitei, vor avea loc convorbiri oficiale între cei doi şefi de stat, urmate de o declaraţie de presă comună, se arată într-un comunicat de miercuri al Administraţiei Prezidenţiale.

"În cadrul convorbirilor cu preşedintele României vor fi abordate teme aflate pe agenda bilaterală, perspectiva europeană a Republicii Moldova, precum şi subiecte de actualitate de pe agenda internaţională", menţionează sursa citată.

Preşedintele Republicii Moldova se va întâlni de asemenea cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, precum şi cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Vizita lui Timofti la Bucureşti fusese anunţată anterior de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei moldovene, Vlad Ţurcanu, citat de Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

Din delegaţia Republicii Moldova mai fac parte ministrul Justiţiei Oleg Efrim, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Marcel Răducan, adjunctul ministrului de Externe Andrei Popov şi adjunctul ministrului Economiei Octavian Calmâc.

Prima vizită în străinătate a lui Nicolae Timofti a fost la Bruxelles.

Nicolae Timofti a fost ales preşedinte al Republicii Moldova la 16 martie 2012, de către Parlament, ca urmare a exprimării votului unui număr de 62 de deputaţi din totalul de 101.

Potrivit prevederilor constituţionale ale Republicii Moldova, mandatul prezidenţial este de patru ani. Alegerea lui Timofti a avut loc la capătul unei perioade de aproape doi ani de interimat prezidenţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels