Eveniment

Primăria lărgeşte trotuarul de pe Victoriei cu 67 mil. euro pentru a atrage turiştii - GALERIE FOTO

Primăria lărgeşte trotuarul de pe Victoriei cu 67 mil. euro pentru a atrage turiştii

Primăria lărgeşte trotuarul de pe Victoriei cu 67 mil. euro pentru a atrage turiştii

Autor: Bogdan Alecu

08.08.2011, 00:06 2826

Modernizarea centrului vechi al Capitaleicontinuă pe Calea Victoriei, unde Primăria Capitalei a decis laînceputul lunii iulie lăţirea trotuarelor pe tronsonul dintre b-dulRegina Elisabeta şi Splaiul Independenţei, Piaţa NaţiunilorUnite.

"Modernizarea face parte din lista artereloraflate în programul multianual de întreţinere pe patru ani semnatîn 2011 (cu firma Procons XXI, deţinută de Florentina CorinaBonciog, pentru proiectare, şi Tehnologica Radion, controlată deomul de afaceri Theodor Berna, pentru execuţie - n.n.). Decizia deexecutare a fost luată de Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrulPrimăriei Capitalei", a declarat Alina Roman, director general alAdministraţiei Străzilor din cadrul Primăriei MunicipiuluiBucureşti. Din primele imagini de pe şantier, se pot observa noileborduri de granit ce urmează a fi instalate, precum şi noul pavajdin piatră ce urmează a fi instalat pe trotuare.

În centrul vechi sunt în prezent peste 120 debaruri, restaurante şi cafenele care generează afaceri de 150 mil.euro anual potrivit unei analize a ZF, valoare comparabilă cu ceaînregistrată de Cotroceni Park, unul dintre cele mai mari malluridin România.

În prezent Primăria Capitalei construieşte încadrul unui parteneriat public-privat o parcare subterană laUniversitate, care va avea două niveluri şi 325 de locuri şi carear trebui terminată în următorul an. În prezent zona în care acumeste lăţit trotuarul era utilizată seara drept parcare de cei careveneau în centrul vechi. Odată cu instalarea noilor borduri, şiparcarea maşinilor va fi restricţionată.

La mijlocul acestei luni Sorin Oprescu,primarul general al Capitalei, declara că până la începutul luniiaugust vrea ca toate lucrările la străzile din centrul istoric săfie finalizate. Mai mult, primăria are în proiect şi o parcaresupraterană în centrul vechi cu peste 800 de locuri, aceasta fiindnecesară pentru dezvoltarea zonei.

Firma de proiectare care se ocupă deextinderea trotuarelor pe Calea Victoriei este Procons XXI,deţinută de Florentina Corina Bonciog, iar firma care executălucrarea este Tehnologica Radion, companie controlată de omul deafaceri Theodor Berna. Tehnologica Radion a înregistrat afaceri deaproape 108 mil. euro în 2009 şi un profit brut de 4,6 mil. euro,potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Începând cu anul 2008compania controlată de Theodor Berna a derulat contracte precum celde la Podul Floreasca şi Pasajul Obor în Capitală. La finele luniiiunie constructorul a mai câştigat un contract de 35 mil. euro fărăTVA pentru întreţinerea infrastructurii gestionate de DirecţiaRegională de Drumuri şi Poduri Craiova pentru perioada2010-2014

Calea Victoriei face parte din primul pachetde 35 de străzi aflate în întreţinere, potrivit acordului-cadru pepatru ani semnat anul acesta. Bugetul alocat pe următorii patru anipentru întreţinerea celor 35 de străzi printre care şi CaleaVictoriei este de 281,9 mil. lei (aprox. 67 mil. euro) fărăTVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO