Eveniment

Profitul scade, afacerile cresc la Lasselsberger Bucuresti

07.06.2006, 00:00 14

Producatorul de placi ceramice Lasselsberger Bucuresti (fost Cesarom) a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 36,5 mil. euro (131 mil. lei), in crestere cu 45% fata de cifra de afaceri din anul precedent. Compania a obtinut anul trecut un profit brut de 520.000 de euro (1,9 mil. lei), de patru ori mai redus decat cel realizat in anul precedent.

Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii companiei Cesarom nu au dorit sa faca niciun comentariu pe tema rezultatelor financiare.

Grupul austriac Lasselsberger a preluat, in 2004, principalii producatori de gresie si faianta de pe piata interna, companiile Sanex si Cesarom Bucuresti.

Ulterior, austriecii au incheiat un acord cu grupul german Villeroy & Boch in baza caruia au facut schimb de active intre Sanex si Mondial Lugoj, Lasselberger preluand facilitatile de productie de placi ceramice de la Lugoj in schimbul cedarii unitatii de obiecte sanitare de la Cluj.

Evolutia companiei Lasselsberger Bucuresti nu a fost urmata si de Sanex Cluj, unul dintre cei mai importanti producatori de placi ceramice, care a inregistrat in 2005 o scadere drastica de 66,6% a cifrei de afaceri, pana la 75,2 milioane de lei (20,7 mil. euro).

Mai mult, odata cu diminuarea vanzarilor, profitul net al companiei a scazut anul trecut de la 11,1 milioane lei (2,7 mil. euro) in 2004 la 4,1 milioane lei (1 mil. euro).

Cele trei fabrici detinute de grupul austriac au o capacitate de productie de peste 13 milioane de metri patrati, din care 6,6 milioane metri patrati la Sanex, 4,5 milioane metri patrati la fabrica din Bucuresti si 2,1 milioane metri patrati la Lugoj.

Reprezentantii grupului austriac au anuntat la inceputul acestui an ca unul din obiectivele Lasselsberger pentru acest an este cresterea capacitatii de productie a fabricilor Cesarom, Sanex si Lugoj.

Lasselsberger detine fabrici in Ungaria, Croatia, Cehia, Slovacia, Romania si Italia. In 2004, grupul a produs peste 70 de milioane de metri patrati de placi ceramice si a realizat afaceri in jurul a 700 de milioane de euro.

catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24