Eveniment

"A Bigger Bang" a lovit si Bucurestiul

"A Bigger Bang" a lovit si Bucurestiul
19.07.2007, 18:20 44

A avut loc si main eventul unei veri pline de concerte si festivaluri: "bunicii" de la Rolling Stones au electrizat miercuri seara cei peste 60.000 de oameni prezenti pe Lia Manoliu.
Primele acorduri ale piesei "Start Me Up" au facut uitate canicula, organizarea proasta si cozile de o ora de la standurile de bere.
Energicul Jagger, care a alergat pe scena in cele doua ore ale show-ului mai mult decat ar face-o Domnul Problema (sau oricare alt artist care se produce pe scenele litoralului vara aceasta) in doua saptamani, a cucerit publicul, daca mai era nevoie, cu dialogul purtat in romana. "Buna seara Bucuresti! Salut Romania", le-a spus Jagger celor din public.
A doua piesa cantata de cei de la Stones a fost "Let's Spend The Night Togheter" de pe albumul din '67, "Between the Buttons". Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood si Charlie Watts au continuat cu hitul "Rough Justice" de pe cel mai nou album, "A Bigger Bang".
Una dintre surprizele serii a fost piesa lui James Brown "I Go Crazy", cantata de duetul Mick Jagger-Lisa Fisher (una dintre fetele din backing vocals).
A urmat un moment marca Keith Richards care a "preluat" postul de vocal si a cantat "You Got The Silver" si "Wanna Hold You" (piesa pe care a "prestat" si cu chitara) la sfarsitul careia Richards si-a aratat atasamentul fata de marea iubire a vietii sale - chitara - pe care a strans-o in brate si a sarutat-o, asa cum a facut de mai multe ori in timpul celor doua ore ale concertului.
Pe ritmurile piesei "Miss You" s-a pus in miscare si scena mobila, care i-a adus pe cei patru pana in mijlocul fanilor. "Ce bine e aici, sunteti frumosi", s-a auzit vocea lui Jagger. Pe scena mobila, "veteranii rock'n'roll-ului" au cantat "It's Only Rock'n'Roll (But I Like It)", "Satisfaction" si "Honky Tonk Woman", piese care i-au facut celebri de-a lungul timpului.
Ajunsi inapoi pe scena principala, flacarile si jocul de imagini de pe ecranul inalt de 15 metri au anuntat un alt hit, "Sympathy For The Devil".
Ultimele piese cantate de Rolling Stones au fost "Paint It Black" si "Jumping Jack Flash". Dupa cinci minute de aplauze neintrerupte, cei patru s-au intors pentru a canta "Brown Sugar", la finalul careia stadionul a fost cuprins de o mare de artificii.
Turneul "A Bigger Bang", inceput in august 2005, are toate sansele sa intre in istorie drept cel mai de succes turneu mondial, cu incasari numai din bilete de peste 500 mil. $.
Trupa Rolling Stones a plecat ieri din Romania, vineri avand programat urmatorul concert, la Budapesta.
Rolling Stones a fost adusa in Romania cu ajutorul celor de la Vodafone.
Desfasurarea de forte din spatele fiecarui concert Rolling Stones este impresionanta: scena, cu o deschidere de peste 62 de metri, o adancime de 17,6 metri si o inaltime de aproape 21 de metri, cantareste peste 200 de tone si necesita trei macarale de 80 de tone pentru a fi montata.
Staff-ul total al turneului numara 208 de persoane, folosindu-se un total de 128 de vehicule, dintre care 42 de camioane pentru productie, 75 pentru structura celor trei sisteme de scena si 11 autobuze ale echipei de productie.


Consum subestimat
Organizatorii concertului au ales ca furnizori de bauturi companiile Tuborg pentru bere si Coca-Cola HBC pentru apa si sucuri. Furnizorul de inghetata a fost compania Betty Ice.
Organizatorilor li se poate reprosa, in primul rand, numarul prea mic de puncte de vanzare de racoritoare. Pe o caldura greu de suportat, la peste 35 de grade Celsius, publicul care a ajuns la stadion inca de dinainte de ora 17.00 a avut la dispozitie putine corturi cu apa, suc si bere, acestea nereusind sa faca fata odata ce spectatorii s-au strans in numar din ce in ce mai mare la locul concertului.
"Au fost mai multi producatori de inghetata care au vrut sa fie furnizori pentru concert, dar s-a mers pe exclusivitate. Am fost alesi noi pe criterii de performanta la nivelul raportului calitate-pret", a declarat Adrian Andronic, reprezentantul companiei Betty Ice.
Producatorul Betty Ice a avut 11 standuri de vanzare pe stadionul Lia Manoliu, dintre care unul in zona VIP. "Vanzarile au fost peste asteptari, probabil si datorita caniculei. Am inteles ca la sucuri si la apa au fost probleme, pentru ca stocurile de marfa s-au terminat inainte de finalizarea concertului. Noi am avut stocuri mai mari decat previziunile de vanzari, de aceea nu am ramas fara marfa", a mai spus Andronic. Potrivit acestuia, Betty Ice a vandut ieri, pe stadion, aproximativ 90% din inghetata adusa la concert.

Cititi vineri in suplimentul Dupa Afaceri o cronica detaliata a concertului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels