Eveniment

Război în Ucraina 16 martie 2022

Război în Ucraina 16 martie 2022
17.03.2022, 00:04 73

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cere Statelor Unite acţiuni suplimentare pentru oprirea invaziei militare ruse

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Statelor Unite, în discursul rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Congresului, să ofere asistenţă suplimentară Ucrainei şi să impună noi sancţiuni Rusiei, pentru oprirea invaziei militare. "În cel mai întunecat moment pentru ţara noastră şi pentru întreaga Europă, vă cer să faceţi mai mult. Sunt necesare noi seturi de sancţiuni, constant, în fiecare săptămână, până când se opreşte aparatul rus de război", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit CNN, cerând retragerea tuturor companiilor americane de pe piaţa Rusiei.

 

Zece oameni care stăteau la coadă la pâine au fost ucişi de o bombă a ruşilor în Cernihiv

Cel puţin 10 persoane care stăteau la coadă pentru pâine au fost ucise când forţele ruse au bombardat miercuri oraşul Cernihiv, din nordul Ucrainei, potrivit şefului administraţiei regionale, Viaceslav Ceaus, scrie CNN.

 

Armata rusă a bombardat patru sate de lângă Odesa

Navele de război ruseşti din Marea Neagră au bombardat coasta ucraineană în zone din apropierea oraşului cheie din sud Odesa, conform forţelor armate ale Ucrainei. Satele Lebedivka, Sanjeika, Zatoka şi Bilenke, care se află toate la aproximativ 30 de kilometri sud de oraşul-port, au fost bombardate în ultimele 24 de ore. Odesa este al treilea oraş ca mărime al Ucrainei şi este considerată o ţintă cheie a campaniei de război a Rusiei.

 

Senatul SUA îl desemnează în unanimitate pe Vladimir Putin criminal de război

Senatul SUA a adoptat în unanimitate o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin drept criminal de război, scrie Reuters. Rezoluţia, prezentată de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatorii ambelor partide, a încurajat Curtea Penală Internaţională (CPI) de la Haga şi alte naţiuni să vizeze armata rusă în orice anchetă a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

 

Ţările NATO vor continua să livreze arme Ucrainei, în ciuda ameninţărilor din partea Rusiei

Olanda şi alte ţări NATO vor continua să livreze ucrainenilor arme chiar dacă transporturile ar putea deveni ţinte pentru atacurile ruşilor, a spus ministrul apărării din Olanda, Kajsa Ollongren, potrivit Sky News. „Ucraina are dreptul să se apere, vom continua să o sprijinim”, a declarat Ollongren înainte de întâlnirea de la Bruxelles a miniştrilor apărării din ţările NATO.

 

CNN: Sisteme de apărare aeriană au fost trimise spre Ucraina, spune un oficial american

SUA şi aliaţii săi din NATO trimit deja mai multe sisteme de rachete sol-aer în Ucraina pentru a ajuta la apărarea acesteia, scrie CNN, care citează un oficial american. Sistemele provin din ţările partenere ale NATO şi sunt „pe drum”, potrivit acestui înalt oficial american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO