Eveniment

Război în Ucraina 17 martie 2022

Război în Ucraina 17 martie 2022
11.03.2022, 00:04 36

Volodimir Zelenski a cerut Germaniei să ajute la dărâmarea „zidului” pe care Rusia îl construieşte între Europa de Vest şi cea de Est

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat joi Bundestagului, cerând Germaniei să dărâme zidul pe care Rusia îl construieşte între Europa de Vest şi cea de Est. „Acesta nu este un zid al Berlinului, ci un zid în Europa centrală, între libertate şi servitute, şi acest zid se înalţă cu fiecare bombă. Un popor este pe cale să fie distrus în Europa. Ajutaţi-ne să oprim acest război", a spus preşedintele Ucrainei, citat de CNN.

 

Vladimir Putin: Ruşii pro-occidentali sunt trădători naţionali 

Preşedintele Vladimir Putin a transmis un avertisment dur „trădătorilor” ruşi despre care a spus că Occidentul vrea să-i folosească drept „a cincea coloană” pentru a distruge ţara, scrie Reuters. Liderul de la Kremlin i-a atacat pe ruşii despre care spunea că susţin mai mult Occidentul decât Rusia şi a spus că poporul rus va fi capabil să facă rapid diferenţa dintre trădători şi patrioţi.

 

Canada impune noi sancţiuni liderilor belaruşi pentru sprijinirea invaziei din Ucraina

Canada impune noi sancţiuni conducerii Belarusului ca răspuns la implicarea ţării în invazia rusă a Ucrainei, potrivit ministrului afacerilor externe canadian Mélanie Joly, citată de CNN. Aceste noi măsuri impun restricţii asupra a 22 de înalţi oficiali ai Departamentului Apărării din Belarus care au sprijinit atacul asupra Ucrainei, permiţând Belarusului să servească drept „rampă de lansare” pentru invazia rusă, se arată într-un comunicat al Global Affairs Canada.

 

OECD: Războiul din Ucraina şi sancţiunile afectează relansarea economică la nivel mondial

Războiul din Ucraina şi sancţiunile impuse de naţiunile occidentale Rusiei vor afecta semnificativ relansarea economică la nivel mondial şi în mod special în Uniunea Europeană, estimează Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD). „Invazia declanşată de Rusia în Ucraina pe 24 februarie a generat dubii asupra relansării economice postpandemie şi are efecte catastrofale la nivel regional, distrugând vieţi, case şi infrastructură. Implicaţiile sunt la nivel mondial", constată OECD, conform Mediafax.

 

China „nu va ataca niciodată Ucraina”, spune trimisul Beijingului la Lviv

„China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, mai ales din punct de vedere economic. În această situaţie, pe care o aveţi acum, vom acţiona responsabil”, i-a spus ambasadorul Chinei în Ucraina, Fan Xianrong, lui Maksym Kozytsky, şeful administraţiei militare regionale din Lviv, în timpul unei întâlniri. Fan Xianrong a spus că Ambasada Chinei s-a mutat de la Kiev la Lviv şi va rămâne acolo pentru moment, scrie CNN.

 

Rusia ignoră cererea Curţii Internaţionale de Justiţie. Invadarea Ucrainei continuă

Rusia a anunţat că nu va opri atacul din Ucraina după ce Curtea Internaţională pentru Justiţie a decis oprirea imediată a luptelor. Kremlinul a anunţat că nu va acorda atenţie deciziei, acuzând media vestică de răspândirea „de fake-news-uri îngrozitoare” despre conflict.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO