Eveniment

Război în Ucraina 21 martie 2022

Război în Ucraina 21 martie 2022
21.03.2022, 00:04 204

Cătăţenii oraşului Mariupol sunt duşi cu forţa în Rusia

Cetăţenii oraşului Mariupol sunt duşi pe teritoriul rusesc împotriva voinţei lor de către forţele ruse, potrivit consiliului oraşului Mariupol, citat de CNN. Cetăţenii capturaţi au fost duşi în tabere unde forţele ruse le-au verificat telefoanele şi documentele, iar apoi au fost redirecţionaţi către oraşe îndepărtate din Rusia, a spus sursa citată. Mariupol este bombardat aproape constant, potrivit unui maior din armata Ucrainei.

 
 

UNICEF: Milioane de copii au fost tranformaţi în refugiaţi de războiul din Ucraina

Cel puţin 1,5 milioane de copii au fost transformaţi în refugiaţi în urma invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al UNICEF, Joe English, pentru CNN. Alţi 3,3 milioane de minori sunt în prezent strămutaţi în ţară, a mai spus Joe English.

Cel puţin 150 de copii au fost ucişi şi 160 au fost răniţi de când Rusia a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, potrivit ONU.

 

Australia interzice exporturile de minereuri de aluminiu către Rusia

Australia a interzis vânzarea de alumină şi minereuri de aluminiu către Rusia, ca răspuns la ceea ce a descris drept „agresiune neîncetată şi ilegală” împotriva Ucrainei, scrie The Guardian. De asemenea, duminică, prim-ministrul Scott Morrison a anunţat că Australia va dona Ucrainei cărbune şi alte echipamente militare pentru a „sprijini rezistenţa curajoasă” a ţării. Ajutorul face parte dintr-un nou pachet de sprijin care include şi 30 de milioane de dolari în asistenţă umanitară de urgenţă.

 

Ucraina revendică aproape 15.000 de soldaţi ruşi morţi

Oficialii militari ucraineni au susţinut că aproape 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de când trupele lui Vladimir Putin au invadat Ucraina. Într-o postare pe pagina de Facebook a Statului Major al Ucrainei, oficialii au spus că 14.700 de soldaţi ruşi au fost ucişi în 25 de zile de lupte. Ucrainenii susţin că în conflict au fost distruse aproximativ 476 de tancuri, peste 200 de avioane de luptă, elicoptere şi drone şi aproximativ 1.487 de transportoare blindate.

 

Proteste în oraşele ucrainene ocupate

Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu proteste care au avut loc ieri în Herson, Kahovka şi Berdyansk - toate oraşe controlate acum de trupele ruse, scrie BBC. Un videoclip distribuit de postul de ştiri Ukrayinska Pravda arată mulţimi fluturând steaguri ucrainene în Herson, scandând „Kherson este Ucraina!”.

 

Zelenski: „Sunt gata de negocieri, dar dacă eşuează ar putea însemna un al treilea război mondial”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că este gata să negocieze cu preşedintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice tentativă de negociere eşuează, aceasta ar putea însemna că lupta dintre cele două ţări va duce la „un al treilea război mondial”. „Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Şi cred că fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a declarat Zelenski pentru CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO