Eveniment

Războiul din Ucraina. Oficial ucrainean: Exporturile de cereale din Ucraina prin Polonia şi România se confruntă cu blocaje

Războiul din Ucraina. Oficial ucrainean: Exporturile de...

Autor: Ramona Cornea

13.06.2022, 00:07 263

Ucraina a stabilit două rute pentru a exporta cereale prin Polonia şi România pentru a evita o criză alimentară globală, deşi există blocaje care au încetinit lanţul de aprovizionare, a declarat duminică ministrul adjunct de externe al Kievului, Dmytro Senik, citat de Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat speranţa că ţării sale i se va acorda statutul de candidat la UE. „Sunt convins că această decizie poate întări nu numai statul nostru, ci şi întreaga Uniune Europeană”, a spus Zelenski, citat de BBC.

Un sondaj realizat de Allianz SE şi citat de Bloomberg arată că, din cauza deteriorării încrederii consu­matorilor, pierderile de cheltuieli private în zona euro se vor ridica în 2022 la 70 de miliarde de euro - echivalentul a aproximativ 500 de euro pe gospodărie. Estimarea se bazează pe un sondaj realizat în luna mai în rândul a peste 2.500 de persoane din Germania, Franţa şi Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO