Eveniment

Cum a reuşit o companie românească pornită de un antreprenor înainte să împlinească 30 de ani să reziste trei decenii pe piaţă şi să se lupte cu giganţii internaţionali. Gabriel Anicăi, fondator, Trust Expert: „Am învăţat cât cântăreşte rezilienţa într-un context antreprenorial”

Autor: Andra Stroe

07.01.2024, 09:00 3976

Spune Gabriel Anicăi, care consideră că în business e important să nu te descurajezi în faţa obstacolelor, ci să ai puterea să revii mai puternic după fiecare eşec aparent. El s-a avântat în lumea afacerilor la nici 30 de ani, pe o nişă ce abia începea să se dezvolte timid în România: instalaţiile HVAC. Astăzi, la trei decenii distanţă, compania pe care a dezvoltat-o se extinde cot la cot cu competitorii internaţionali, într-o piaţă din ce în ce mai educată şi tehnologizată. Ce obiective are fondatorul pentru următorul deceniu?

„Aveam doar 26 de ani când am făcut cunoştinţă cu lumea instalaţiilor HVAC, o lume în care m-a introdus un partener belgian. Deşi nu aveam o pregătire tehnică în acest domeniu, am înţeles întreaga complexitate a domeniului şi am văzut o oportunitate imensă pentru dezvoltare în viitor. Trust Expert a luat naştere în 1993, într-un moment de transformare şi oportunităţi pentru România”, povesteşte Gabriel Anicăi, fondator şi CEO al companiei. Potrivit lui, ce l-a fascinat la această industrie, care „îmbină frumos tehnologia cu nevoia oamenilor de confort şi siguranţă”, a fost  impactul pe care îl poate avea în vieţile acestora. În plus, crede că a fost înzestrat cu un spirit antreprenorial, o pasiune pentru inovaţie şi o nevoie profundă de independenţă. „Mai mult, părinţii mei au fost mentori pentru mine la începuturile Trust Expert. Mama, fiind contabil, m-a învăţat rigurozitatea în gestionarea resurselor, iar tatăl meu, având experienţă în instalaţii, a fost un mentor tehnic pentru mine în acele vremuri. Astfel, încă de la început, Trust Expert a fost mai mult decât o afacere pentru mine. A fost o sinteză a experienţelor, valorilor şi pasiunilor familiei mele.”

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO