Eveniment

Sase firme vor proiecta cele 20 de parcari subterane din Bucuresti

16.03.2006, 00:00 53

Sase firme au castigat licitatia organizata de municipalitate pentru proiectarea celor 20 de parking-uri subterane, care vor costa - potrivit estimarilor - peste 328 de milioane de euro si vor fi amplasate in zone aglomerate ale Bucurestiului, potrivit site-ului Primariei Capitalei.

Firmele care vor realiza proiectarea parcarilor sunt SC Metroul SA, SC Search Corporation SRL, SC Eurometudes SA, Romair Consulting Ltd, Romproiect SA si Proiect Bucuresti SA.

Solutiile tehnice ale viitoarelor parcari vor fi afisate pe site-ul municipalitatii, imediat ce acestea vor fi elaborate de catre castigatorii licitatiei pentru realizarea studiilor de fezabilitate. Potrivit cerintelor municipale, solutia tehnica pentru realizarea parking-urilor urmareste mutarea parcarilor de suprafata in subteran.

Studiile de fezabilitate vor fi intocmite pentru 20 de locatii centrale, majoritatea zonelor vizate in proiect fiind cele mai aglomerate din Bucuresti. Pentru alte doua locatii, respectiv Gara de Nord si Piata Revolutiei - Ateneul Roman, municipalitatea a cerut solutii tehnice "mai deosebite", aceste doua proiecte fiind scoase la licitatie separat.

"Parking-ul de la Atheneu si cel de la Gara de Nord vor avea o solutie tehnica deosebita de celelalte parcari, acestea urmand sa fie construite pe trei nivele si sa aiba multiple cai de acces in subteran. Noile constructii vor avea spatii cu functiuni comerciale", a declarat ieri viceprimarul general Razvan Murgeanu.

Castigatorul licitatiei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru parking-ul de la Atheneu este SC Metroul SA. Licitatia pentru parcarea de la Gara de Nord urmeaza sa fie organizata in perioada imediat urmatoare, proiectul fiind finantat din credit BEI.

Municipalitatea va incepe, anul acesta, constructia a 22 de parking-uri subterane in zone aglomerate ale Bucurestiului, obiective care vor costa - potrivit estimarilor - peste 328 de milioane de euro. Potrivit proiectului, in cele 22 de locatii vor fi amenajate 14.000 de locuri de parcare. Finantarea pentru realizarea acestor parcari este asigurata din emisiunea de obligatiuni Bucuresti si din credite BEI.

Lucrarile pentru amenajarea parking-urilor vor incepe in primavara acestui an, simultan, in cele 22 de locatii.

Este vorba despre zonele Piata Obor (1.922 de locuri de parcare), Piata Sudului (964 de locuri), Edgar Quinet (346 de locuri), Sala Palatului (951 de locuri), Atheneul Roman (1.637 de locuri), Piata Amzei (108 locuri), Piata Presei Libere (1.466 de locuri), Piata Domenii (82 de locuri), Piata Walter Maracineanu (281 de locuri), Piata Muncii (843 de locuri), Piata Dorobantilor (186 de locuri), Parcul Herastrau - pavilionul H (468 de locuri), Esplanada Gara Baneasa (140 de locuri), Piata Alba Iulia (710 locuri), Soseaua Stefan cel Mare - Bloc "Perla" (270 de locuri), Restaurant "Pescarus" (139 de locuri), Bd Magheru - magazinul "Eva" (96 de locuri), Piata Charles de Gaulle (802 locuri), Parcul Circului (doua locatii - 586 locuri in total), Piata Universitatii (208 locuri) si Gara de Nord (1.720 de locuri).

Parking-urile vor fi construite pe doua si trei nivele, costurile fiind estimate de municipalitate la circa 328 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels