Eveniment

Schita bugetului, azi pe masa Guvernului

25.07.2007, 17:51 16

Ministerul Economiei si Finantelor va prezenta astazi in sedinta saptamanala de guvern o prima schita a proiectului de buget pentru 2008, cu un deficit de 2,5% din PIB, sub tinta actuala pentru acest an, de 2,8% din PIB, a declarat ieri ministrul de resort, Varujan Vosganian.
Proiectul prezentat astazi ar reprezenta o varianta timpurie a bugetului de stat pe anul viitor, conturata dupa o prima analiza a Finantelor asupra cadrului economic si fiscal al anului viitor.
Cel mai probabil, varianta care va fi prezentata astazi pe masa Guvernului de catre ministrul Vosganian a fost finalizata in aceasta dimineata, conform unor surse din minister, care nu au putut furniza ieri nicio varianta preliminara a documentului prezentat azi.
Deficitul bugetului general consolidat pentru 2007 este stabilit la 2,8% din PIB, ramas nemodificat dupa prima rectificare bugetara de anul acesta.
Dupa prima jumatate a anului, veniturile bugetare se plasau cu 1,34% sub programul estimat de incasari. In bani, diferenta este de circa 230 de milioane de euro, bani pe care bugetul a mizat in primul semestru, dar pe care nu i-a incasat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO