Eveniment

Sediu de 8,6 mil. euro pentru Romgaz Medias

16.11.2004, 00:00 100



Romgaz va investi aproximativ 8,6 milioane de euro pentru constructia unui imobil cu o suprafata totala de circa 6.400 de metri patrati in orasul Medias, cladirea urmand sa devina noul sediu central al companiei.



"Cladirea va avea o forma cilindrica si va fi dispusa pe patru niveluri. Investitia totala va include toate dotarile, retelele IT si sistemele de comunicatii necesare companiei. In prezent functionam intr-o cladire istorica din Medias, veche de peste 50 de ani, care necesita lucrari de consolidare", a declarat ieri directorul general adjunct al producatorului de gaze naturale, Emil Varvara.



Lucrarile de constructie a noului sediu, efectuate de societatea Dafora Medias, au inceput in luna august si vor fi finalizate in toamna anului 2006. Firma de constructii a fost selectata printr-o licitatie deschisa. Contractul incheiat intre Romgaz si Dafora are o valoare totala de 352,8 miliarde de lei (aproximativ 8,6 milioane de euro).



"Valoarea investitiei reprezinta circa 1,2% din volumul programat al investitiilor Romgaz in anii 2005 si 2006 si face parte din efortul de modernizare si aducere la standarde europene a infrastructurii companiei", a spus Varvara.



Reprezentantul Romgaz a adaugat ca in actualul sediu al companiei va functiona, dupa finalizarea noii cladiri, sucursala de productie Medias a companiei.



Producatorul si importatorul de gaze naturale Romgaz a fost infiintat in anul 2001, prin fuziunea societatilor Exprogaz Medias si Depogaz Ploiesti.



In prezent, Romgaz are cinci sucursale, din care doua de productie, in Medias si Targu Mures, si una de productie si inmagazinare, la Ploiesti. Celelalte doua sucursale (de servicii-reparatii si transport-mentenanta) au sediile in Medias, respectiv Targu Mures. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24