Eveniment

Soluţii pentru oprirea declinului demografic: Românii care lucrează sezonier în alte ţări trebuie să aibă contracte intermediate de autorităţi, iar societatea să se pregătească de imigranţi de alte etnii

Soluţii pentru oprirea declinului demografic: Românii...

Autor: Adelina Mihai

22.05.2022, 10:11 12800

Migraţia externă şi scăderea natalităţii vor conduce, într-un scenariu optimist, la o scădere a populaţiei României cu 20% până în 2050, până la 15 milioane de persoane Politicile publice „personalizate“ pe domenii şi pe regiuni pentru emigranţii români, dar şi „importul“ de cetăţeni din alte state sunt soluţii care pot atenua acest trend.

Anual, 200.000 de români – echivalentul populaţiei unui oraş mare – pleacă în străinătate, iar împreună cu scăderea natalităţii, migraţia externă va conduce la o scădere dramatică a populaţiei până în 2050, arată concluziile unei conferinţe organizate de Sierra Quadrant, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa insolvenţei din România, şi G4media.

România are nevoie de politici publice sectoriale – aşa cum a fost în sănătate şi construcţii – pentru a aduce înapoi o parte dintre românii plecaţi să lucreze în străinătate, a spus prof. univ. dr. Dumitru Sandu, de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO