Eveniment

Standard&Poor'spune ca Bucurestiul are datorii mari

09.07.2007, 18:36 18

Agentia de evaluare financiara Standard& Poor's (S&P) a confirmat saptamana trecuta ratingul Bucurestiului pentru datoriile pe termen lung la nivelul "BB plus", cu perspectiva stabila, ca urmare a cresterii economice rapide.
"Ratingul reflecta datoriile mari ale Bucurestiului, nevoia de imbunatatire a managementului, atat in cazul datoriilor, cat si al lichiditatilor, flexibilitatea financiara scazuta, precum si obstacolele in implementarea proiectelor de infrastructura", a declarat analistul Standar&Poor's Felix Ejgel.
Aceste constrangeri sunt atenuate de pozitia strategica a Bucurestiului, in calitate de Capitala a Romaniei, executia operationala stabila si cresterea constanta a veniturilor.
"Perspectiva stabila reflecta asteptarile noastre ca Bucurestiul isi va respecta angajamentul de a nu contracta noi imprumuturi semnificative pana ce nu va folosi creditele furnizate de organizatii financiare multilaterale, precum si sumele obtinute prin emiterea de obligatiuni", a spus Ejgel. Cresterea treptata a veniturilor bugetare, combinata cu fondurile provenite de la Uniunea Europeana si sprijinul acordat de stat, va permite stabilizarea datoriilor orasului, ca pondere in venituri, a adaugat reprezentantul S&P.
In cazul in care municipalitatea nu va aplica o strategie coerenta pentru amortizarea treptata a transelor de imprumut si reducerea riscurilor valutare, perspectiva ratingului ar putea fi revizuita la negativ.
Performantele deosebite ale economiei si veniturile bugetare, impreuna cu imbunatatirea managementului financiar general si a transparentei, ar putea conduce la imbunatatirea ratingului, pe termen mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels