Eveniment

Tranzacţie în fotbal pentru armament: Celebrul club de fotbal Chelsea a plătit pentru Mykhailo Mudryk, vedeta Şahtior Doneţk, peste 100 mil. dolari, dintre care 25 mil. se vor duce către achiziţia de armament şi provizii necesare ucrainenilor

Tranzacţie în fotbal pentru armament: Celebrul club de...
16.01.2023, 18:39 180

Clubul ucrainean de fotbal Şahtior Doneţk a lansat un proiect de 25 de milioane de dolari pentru soldaţii din Mariupol şi familiile acestora, a anunţat luni clubul.

Lansarea iniţiativei "Heart of Azovstal" vine după ce clubul l-a vândut pe jucătorul vedetă Mykhailo Mudryk la Chelsea din prima ligă engleză.

"Aloc azi cele 25 de milioane de dolari (1 miliard UAH) pentru a-i ajuta pe soldaţii noştri, pe apărătorii şi pe familiile lor. Banii vor fi folosiţi pentru a acoperi diferite nevoi - de la furnizarea de tratamente medicale şi protetice şi sprijin psihologic până la satisfacerea unor cereri specifice", a declarat preşedintele Şahtior, Rinat Akhmetov, într-un comunicat.

"Actele lor de curaj sunt de neegalat în istoria modernă. Ei sunt cei care, prin sacrificiul şi curajul lor, au ajutat la oprirea inamicului în primele luni ale războiului şi ne-au lăsat pe toţi să simţim acum inevitabilitatea victoriei Ucrainei", a adăugat Akhmetov.

Şahtior a declarat că va primi din transfer o sumă record pentru Ucraina de 75 milioane de dolari pentru jucătorul de 22 de ani, cu o sumă suplimentară de 35 milioane de dolari aşteptată ca plată bonus, a confirmat clubul într-o declaraţie duminică. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO