Eveniment

Una din trei masini vandute este o Dacie

16.08.2009, 19:08 16

Cota de piata a Automobile Dacia in primele sapte luni a urcat la peste 30%, in timp ce la nivelul lunilor iunie si iulie aceasta a atins un nivel de peste 35%, potrivit statisticilor APIA si principalilor jucatori din piata auto. Astfel, una din trei masini comercializate pe piata locala in primele sapte luni a fost asamblata la Mioveni.

Dacia a comercializat pe piata locala in iulie 4.753 de autovehicule in valoare totala de aproximativ 35,6 mil. euro, potrivit estimarilor ZF, luand in calcul un pret mediu de 7.500 de euro, in scadere cu 46% fata de iulie 2008.

La nivelul lunii iulie uzina de la Mioveni a atins si cel mai ridicat nivel al productiei din acest an, de aproximativ 32.000 de unitati, potrivit calculelor ZF, in contextul in care productia zilnica a uzinei a fost de 1.340 de masini, la care s-au adaugat si cele patru zile de sambata, in care s-a lucrat in doua schimburi, fata de trei in cursul saptamanii, datorita cererii de pe piata germana.

"Productia Dacia se va mentine la acelasi nivel si in lunile septembrie si octombrie, in conditiile in care cererea de pe pietele europene in cadrul programelor de tip "Rabla" se mentine la un nivel ridicat", a subliniat Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24