Eveniment

"Unde te duci?" "La mall". Cum arată noul mall cultural Biblioteca Naţională după investiţii de 83 mil. euro

Noua Bibliotecă Naţională - 14.000 mp de săli de lectură şi spaţii de depozitare de 35.000 mp după investiţii de 83 de milioane de euro. Cum arată noul sediu?

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Loredana VOICULESCU

27.07.2011, 11:44 3283

Într-o ţinută lejeră, cu o cămaşă verde, în pătrăţele, purtândblugi şi pantofi sport, premierul Emil Boc a vizitat marţişantierul noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României, careurmează să fie inaugurat în noiembrie 2011. "De ce sunteţi îmbrăcataşa?", este întrebat. "Pentru că am venit pe şantier", vine imediatrăspunsul.

"Când va fi gata Teatrul Naţional?", vrea să ştie premierulimediat ce coboară din limuzină, fiind întâmpinat de ministrulCulturii, Kelemen Hunor, sosit cu 30 de minute înainte de oraanunţată.

Fostul sediu al Bursei dinperioada interbelică are nevoie de 12 mil. euro pentru a nu cădeaîn paragină

Valoarea investiţiei pentru noul sediu al Bibliotecii Naţionale,care are o faţadă de sticlă şi este situat vizavi de clădirea ceadăposteşte Tribunalul Bucureşti, pe Bulevardul Unirii, este de 104milioane euro, din fonduri europene, din care circa 83 de milioaneeuro au ajuns deja în conturile constructorului.

12 milioane de cărţi aşteaptăfinalizarea Bibliotecii Naţionale

Construcţia a fost începută în 1986, în 2004 s-a făcut o reviziea proiectului din 1986, iar ulterior lucrările au fost abandonate.Din martie 2009 au fost reluate lucrările de modernizare. Vedeţicum arată noul sediu al Bibliotecii Naţionale pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO