Eveniment

Vantu, actionar majoritar oficial la Realitatea TV

07.02.2006, 20:58 27

Sorin Ovidiu Vantu a incheiat negocierile pentru preluarea companiei Blue Link Comunicazioni, care detine pachetul majoritar in trustul de presa Realitatea, tranzactie perfectata prin intermediul Blue Link Comunicazioni Cipru, potrivit unui comunicat al omului de afaceri.

Sorin Ovidiu Vantu precizeaza ca tranzactia a fost intermediata de Blue Link Comunicazioni Cipru, companie detinuta de Vitalie Dobanda, "interpusul" omului de afaceri in raporturile juridice si fiscale cu statul cipriot. De altfel, Vitalie Dobanda il va si reprezenta pe Vantu la sedinta de azi a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), unde va depune documentatia necesara prezentarii actionariatului postului Realitatea TV.

CNA a solicitat saptamana trecuta mai multor posturi de radio si televiziune sa depuna la sediul institutiei structura completa a actionariatului companiilor care le opereaza.

In cazul Realitatea TV, consiliul a solicitat postului sa prezinte, pana pe 6 februarie, situatia actiunilor nominative detinute de societatile Bluelink Comunicazioni SA si CCR Iniziative SAGL, care fac parte din actionariatul companiei ce opereaza postul.

Decizia privind transparenta proprietatii mijloacelor audiovizuale a fost adoptata de CNA la jumatatea lunii iunie a anului 2004, membrii Consiliului cerand radiodifuzorilor sa trimita pana pe 15 iulie 2004 numele actionarilor persoane fizice pentru companiile detinatoare ale posturilor de radio sau TV. Cererea CNA a fost bazata pe art. 17 alin. 4 din Legea Audiovizualului, potrivit caruia "Consiliul este autorizat sa solicite si sa primeasca de la radiodifuzori si distribuitori de servicii de programe audiovizuale orice date, informatii si documente care privesc indeplinirea atributiilor sale, avand obligatia sa pastreze confidentialitatea datelor care nu au caracter public".

CNA preciza atunci ca, in cazul nerespectarii de catre radiodifuzori a termenului, CNA poate aplica somatii si amenzi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels