Eveniment

Violenţele se extind în Marea Britanie la Birmingham, Liverpool şi Bristol. Scotland Yard a arestat 334 de persoane, între care un băiat de 11 ani

Autor: Mediafax

09.08.2011, 10:16 523

Violenţele şi jafurile declanşate la sfârşitul săptămâniitrecute au continuat la Londra şi s-au extins, înnoaptea de luni spre marţi, la oraşele Birmingham (centru),Liverpool (nord-vest) şi Bristol (sud-vest). Scotland Yard aanunţat că a mobilizat 1.700 de poliţişti suplimentari pentru aface faţă celor mai grave incidente produse în capitala britanicăîn ultimii ani.

Marţi, Scotland Yard a precizat că 334 depersoane - între care un băiat de 11 ani - au fost arestate de laînceputul incidentelor. Dintre acestea, 69 au fost puse sub acuzarepentru incidentele produse în zona Londrei. Cel puţin 35 depoliţişti au fost răniţi la sfârşitul săptămânii trecute.

Mai multe imobile erau în flăcări la Croydon, Peckham şiLewisham, în sudul Londrei, în timp ce grupuri de persoane carecomiteau jafuri se răspândeau pe străzile Hackney, Clapham, Camdenşi Ealing.

La restaurantul Ledbury, din Notting Hill, vandalii au luatetelefoane mobile ale clienţilor şi bani din casierie, precum şiveselă.

Sute de poliţişti au intervenit pentru a combate violenţele laHackney, la câţiva kilometri de Stratford, în estul Londrei, undese vor desfăşura Jocurile Olimpice din 2012.

"Sunt tulburări importante într-un număr de cartiere din Londra.Prin urmare, numeroşi poliţişti sunt mobilizaţi, dar le cerpărinţilor să înceapă să-şi contacteze copiii pentru a-i întrebaunde sunt", a declarat comandantul poliţiei, Tim Godwin. Citiţi maimult despre violenţele din Marea Britanie pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24