Fondul Proprietatea

Acţiunile Fondului Proprietatea au spart pragul de 0,6 lei/titlu, maximul ultimului an

 Acţiunile FP au spart pragul de 0,6 lei/titlu, maximul ultimului an

Autor: Roxana Pricop

01.03.2012, 11:00 977

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au deschis şedinţa de joi cu o creştere puternică de 1,8% până la un preţ de 0,6010 lei/titlu. Acest prag nu a mai fost atins din martie 2011.

Indicele BET, principala referinţă a Bursei de la Bucureşti, creştea 0,46% în deschidere, iar indicele BET-FI cu 0,13% în deschiderea şedinţei de joi.

În deschiderea şedinţei de joi, investitorii au tranzacţionat acţiuni FP în valoare de 11 milioane de lei.

Creşterea acţiunilor are loc după ce ieri Fondul Proprietatea a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pe 4 aprilie, pentru a dezbate listarea la Bursa din Varşovia, vânzarea de active din portofoliu, distribuirea banilor obţinuţi prin aceste tranzacţii către acţionari şi comisionul suplimentar pentru administrator, propuneri lansate de doi dintre cei mai mari acţionari. Tot atunci vor fi alegeri pentru Comitetul Reprezentanţilor.

Publicarea convocatorului a dus la o apreciere puternică a acţiunilor FP care au crescut miercuri cu 5,17% până la un preţ de 0,59 lei/titlu, faţă de o creştere de 1,4% a indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Buucreşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO