ZF 24

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013: GOOGLE sărbătoreşte astăzi ZIUA PĂMÂNTULUI. Ce reprezintă ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013: GOOGLE sărbătoreşte astăzi...
22.04.2013, 11:35 1681

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 (EARTH DAY) este sărbătorită astăzi, 22 aprilie 2013, de GOOGLE printr-un Doodle interactiv. 

ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită anual prin evenimente care sunt ţinute peste tot în lume, pentru a exprima suport pentru protecţia mediului.

ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită pe 22 aprilie în fiecare an, această dată fiind desemnată în 2009 de ONU drept “Ziua Internaţională a Pământului- Mamă”. Ziua Pământului este coordonată global de Reţeaua Ziua Pământului, fiind celebrată în peste 1992 de ţări, în fiecare an. 

Atât numele, cât şi conceptul de “ ZIUA PĂMÂNTULUI” au fost gândite de John McConnell în 1969, la o conferinţă UNESCO din San Francisco. El a propus iniţial ziua de 21 martie 1970 drept Ziua Pământului, această dată fiind prima zi de primăvară din emisfera nordică. O lună mai târziu, un concept separat de Ziua Pământului a fost lansat de senatorul American Gaylord Nelson, iar ziua în care urma să fie sărbătorită fiind  22 aprilie 1970, dată care a şi rămas cunoscută ca Ziua Pământului.

Conform declaraţiilor lui Nelson, numele de “ZIUA PĂMÂNTULUI” pentru un eveniment de suport pentru mediu, a fost un nume logic, sugerat de mai multe persoane, iar când a fost folosit ca termen în declaraţiile de presă, a fost adoptat practic în unanimitate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO