Opinii

Mocanu, DAAS: Guvernul trebuie să organizeze un departament de achiziţii centralizate, la fel cum fac companiile mari

Mocanu, DAAS: Guvernul trebuie să organizeze un departament de achiziţii centralizate, la fel cum fac companiile mari

Foto: Octav Ganea

Autor: Cristina Rosca

10.11.2011, 11:25 433

Omul de afaceri Daniel Mocanu, unul dintre acţionari şi totodată cel care conduce operaţiunile DAAS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente pentru hoteluri, restaurante, firme de catering sau magazine alimentare, este de părere că guvernul trebuie să susţină investiţiile şi să reducă în alte sectoare.

"Trebuie reduse cheltuielile cu bunuri şi servicii. Ar trebui ca guvernul să organizeze un departament de achiziţii centralizate, la fel cum fac companiile mari. Trebuie angajaţi în cadrul acestui departament o serie de specialişti care să verifice cu atenţie cum şi pentru ce sunt cheltuiţi banii".
Exemplele ultimilor doi ani (2009- buget construit pe o creştere a PIB-ului cu 2%, în realitate -7%; 2010- creştere prognozată de 1,5%, dar în realitate a fost o scădere de 2) arată că Guvernul are nevoie de expertiza unor oameni cu experienţă din mediul privat în construcţia şi execuţia bugetară, dacă vrea ca ţintele ce urmează să fie asumate pentru 2012 să fie credibile.

Legea bugetului de stat, cel mai im­portant act normativ al unui an fiscal, care tre­buia să fie de mai bine de două săptămâni în dez­baterea Parlamentului, ar putea fi aprobată în forul legislativ cel mai devreme pe 15 decem­brie, susţin senatorii şi deputaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO