Politică

Băsescu a dat sarcini guvernului Ungureanu din primul minut

Băsescu a dat sarcini guvernului Ungureanu din primul minut

Autor: Iulian Anghel

10.02.2012, 00:07 1646

Guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu a depus aseară jurământul la Palatul Cotroceni, după ce a trecut la limită de votul Parlamentului, cu doar cinci voturi peste majoritatea necesară de 232 de voturi.

Preşedintele Traian Băsescu a "trasat" în timpul ceremoniei de depunere a jurământului mai multe sarcini noului guvern: să înceapă un proces de restabilire a nivelului de trai al populaţiei; să impună transparenţa în activitatea Guvernului, să adopte noul proiect al legii sănătăţii, dar şi proiectul descentralizării administrative - un proces care, în opinia şefului statului, va fi greu şi se va întinde pe 2-4 ani.

Preşedintele a vorbit despre tinereţea membrilor guvernului, afirmând că politicienii de vârsta sa trebuie să se retragă pentru a lăsa locul celor care la Revoluţie nu împliniseră vârsta majoratului. Guvernul Ungureanu s-a reunit, după depunerea jurământului, în prima sa şedinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO