Politică

Cum au câştigat doi politicieni 9 milioane de euro într-o zi

Cum au câştigat doi politicieni 9 milioane de euro într-o zi

Autor: Gândul

27.01.2011, 21:28 201

Românii care au acţiuni la Fondul Pro-prietatea (FP) au pututsă vadă, odată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti a Fondului,cât valorează certificatele lor de acţionari. Ceea ce până atuncise putuse tranzacţiona doar pe piaţa gri, la preţuri mici, acăpătat oficial o valoare, din 25 ianuarie, după listarea la Bursăa acţiunilor Fondului.

Astfel, politicieni precum Călin Popescu Tăriceanu, Verestoy Attilaşi Ionuţ Popescu au devenit într-o zi mai bogaţi cu câteva milioanede euro. Senatorul UDMR Verestoy Attila deţine 41,2 milioane deacţiuni la Fondul Proprietatea, potrivit propriei declaraţii deavere, publicată în noiembrie 2010. Acesta a menţionat îndeclaraţia de avere şi cota de participare pe care o deţine laFond, adică 0,28%, dar nu a menţionat preţul la care au fostcumpărate acţiunile. Acţiunile deţinute de senatorul UDMR la Fondvalorau joi 6,18 milioane euro.

Şi Ionuţ Popescu, fost ministru de Finanţe şi fost directorgeneral al FP până la preluarea administrării fondului de cătreTempleton, deţinea, potrivit ul-timelor informaţii obţinute deZiarul Financiar, circa 16 milioane de acţiuni, în valoare de circa2,5 milioane euro. El a cumpărat acţiuni la fond încă din 2008, cubanii obţinuţi din lichidarea portofoliului de acţiuni de peBursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO