Politică

Dan Şova, adus la DNA pentru a fi audiat ca suspect într-un nou dosar

Dan Şova, adus la DNA pentru a fi audiat ca suspect...

Autor: Cătălin Lupăşteanu

19.11.2015, 16:07 561

Senatorul Dan Şova a fost adus, cu mandat, joi după-amiază, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat, fiind suspect într-un nou dosar de corupţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, s-a emis mandat pentru prezentarea imediată a lui Şova în faţa procurorilor DNA, pentru ca aceştia să-i aducă la cunoştinţă noile acuzaţii.

Dan Şova a fost trimis în judecată de DNA, în dosarul Turceni-Rovinari, alături de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta", Ponta a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Procurorii i-au trimis în judecată, în libertate, şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO