Politică

Ministerul Agriculturii se promovează cu lăutari în Germania - 170.000 de euro pentru un stand

Ministerul Agriculturii se promovează cu lăutari în Germania - 170.000 de euro pentru un stand

Autor: Loredana VOICULESCU

03.01.2011, 18:51 27

Ministerul Agriculturii caută lăutari, scrie Gândul. În 20 de zile instituţia trebuie săgăsească un ansamblu folcloric, însă nu unul oarecare, ci unul caresă fie de acord să primească onorariul după serviciile prestate, nuînainte.

Problema a apărut după ce taraful "Lăutarii din Teleorman", cucare se negociase de principiu, a refuzat contractul propus, pemotiv că doreau plata înainte. România va participa, în perioada21-30 ianuarie, la cea mai mare expoziţie din Europa destinatăindustriei alimentare, agriculturii şi horticulturii care are locîn fiecare an la Berlin, cunoscută sub numele "Săptămânaverde".

La manifestare va participa însuşi ministrul Agriculturii,Valeriu Tabără. Gândul a obţinut nota de fundamentare a proiectuluihotărârii de guvern pentru participarea României la expoziţia de laBerlin în care era menţionată, printre altele, participarea la"prestigioasa manifestare" a tarafului "Lăutarii din Teleorman",însoţit de artistul Gelu Voicu. Însă Ministerul Agriculturii spunecă nu poate plăti înainte, ci poate doar să facă deconturileulterior, aşa că în prezent instituţia se află în discuţii cureprezentanţi ai "Muzeului Satului" pentru a găsi un alt ansamblufolcloric care să îndeplinească aceste condiţii. Vedeţi pentru ce plăteşte Ministerul Agriculturii170.000 de euro pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO