Politică

Rocada dintre PSD şi PNL merge bine, dar schimbarea polilor de putere ar putea însemna începutul unei instabilităţi politice

Rocada dintre PSD şi PNL merge bine, dar schimbarea...

Autor: Răzvan Botea

13.06.2023, 00:07 504

Preşedintele Klaus Iohannis nu va mai putea controla guverul Ciolacu aşa cum controla guvernul Ciucă. PSD a fost mereu cel mai puternic partid din România şi iată-l acum la guvernare la invitaţia de acum doi ani şi ceva a preşedintelui Iohannis – totul în numele stabilităţii.

Dar această „rocadă”  ar putea însemna începutul unei competiţii între cele două mari partide de la guvernare. Competiţia între partide este firească şi de dorit. Dar, într-un fel, acum se schimbă polii de putere: preşedintele Klaus Iohannis a controlat guvernul Ciucă (PNL), dar nu va putea controla guvernul Ciolacu (PSD).

Premierul Nicolae Ciucă (PNL) şi-a depus mandatul luni şi el va fi preluat de Marcel Ciolacu (PSD).

„Îmi închei activitatea ca prim-ministru. La nivelul coaliţiei încep procedurile pentru efectuarea rocadei. O să merg să-mi depun mandatul la preşedintele României. Vom avea un guvern interimar. Noi ne-am propus ca până joi să avem un guvern învestit”, a anunţat luni Nicolae Ciucă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO