Politică

Senatorul independent Victor Mocanu, condamnat la 3,6 ani de închisoare

Senatorul independent Victor Mocanu, condamnat la 3,6 ani...

Autor: Andreea Traicu

14.07.2016, 16:33 153

"Condamnă pe inculpatul Mocanu Victor la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul în formă calificată şi în formă continuată", se arată în decizia instanţei supreme. Hotărârea nu este definitivă.

Senatorul Victor Mocanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în anul 2013, el fiind acuzat de fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Alături de el au mai fost trimişi în judecată patronul firmei Medical Finance Projects din Bucureşti, Daniel Mihai Bădic, fostul director executiv al Direcţiei pentru Administrarea Patrimoniului şi Investiţii din CJ Buzău, precum şi Eugenia Husea, reprezentanta firmei din Bucureşti.

Procurorii DNA susţin că în perioada 6 aprilie-14 mai 2012, Victor Mocanu s-a înţeles cu Daniel Mihai Bădic şi a încheiat în numele CJ Buzău opt contracte cu firma Medical Finance Projects, pentru furnizarea de echipamente medicale pentru noua Maternitate a Spitalului Judeţean Buzău

Consiliul Judeţean Buzău a plătit către firma bucureşteană 503.563 de euro, fără TVA, în baza acestor contracte, prejudiciu la care se mai adaugă încă aproximativ 125.000 de euro, care reprezintă valoarea plăţilor efectuate în baza contractelor de cumpărare directă, fără ca bunurile să fie livrate, mai spun procurorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO