Prima pagina

Unul din 20 de bucuresteni si-a luat masina anul acesta

22.11.2007, 18:41 11

Peste o treime din totalul masinilor vandute in Romania in primele 10 luni din acest an, adica 258.0000 de unitati, au fost cumparate de bucuresteni, ceea ce inseamna ca aproximativ unul din 20 de locuitori ai Capitalei a achizitionat un automobil in 2007.
Vanzarile totale de autovehicule pe primele 10 luni au crescut cu 23% pana aproape de pragul de 300.000 de unitati, din care mai mult de 41.000 sunt autovehicule comerciale. Pastrand ritmul mediu de crestere al pietei, pana la sfarsitul anului se estimeaza ca vor fi comercializate mai mult de 350.000 de autovehicule.
In luna octombrie dealerii auto din Capitala au comercializat 10.053 de unitati, ceea ce reprezinta mai mult de o treime din totalul vanzarilor de 29.347 de automobile, realizate la nivel national. Volumul vanzarilor de automobile a crescut in luna octombrie cu 10%, comparativ cu acelasi interval al anului trecut, cand au fost inmatriculate putin peste 9.000 de unitati.
"Este normal sa se intample in acest fel. Situatia se datoreaza puterii economice a Capitalei, iar ponderea in vanzari va incepe sa scada odata cu cresterea venitului mediu in provincie la aproximativ 500 de euro, nivelul mediu de castig al unui client care cauta o masina noua", a declarat Radu Cristian, director comercial Trust Motors, importatorul Peugeot in Romania.
Un alt factor care a contribuit la cresterea vanzarilor de autoturisme in Capitala il reprezinta concentratia mare de centre de vanzare ale importatorilor si producatorilor auto. Astfel, o parte semnificativa, de pana la 20% din volumul total al masinilor comercializate, sunt achizitionate de clienti din afara Bucurestiului care nu au pe plan local un showroom al marcii dorite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24