Profesii

Artizanul expansiunii Zara a fost recrutat de Iulian Dascălu, regele mallurilor, pentru proiectul de 220 mil. euro din Timişoara

Mihai Cioltea

Mihai Cioltea

Autor: Cristina Roşca

22.03.2016, 00:07 6642

Mihai Cioltea, românul de 38 de ani care s-a ocupat de expansiunea grupului Inditex, proprietarul Zara, în Ro­mâ­nia, Kazahstan şi Rusia, a preluat funcţia de director ge­neral al ansamblului urbanistic Openville din Timişoara, potri­vit surselor ZF. Informaţiile au fost ulterior confirmate de oficialii companiei.

Ansamblul urbanistic Openville este dezvoltat de antre­prenorul Iulian Dascălu şi este situat în vecinătatea mallului Iulius Mall pe care acesta îl are deja la Timişoara.

Executivul român Mihai Cioltea s-a întors astfel în fa­mi­lia grupului Iulius unde a mai lucrat acum un deceniu, îna­­inte de a se alătura spa­niolilor de la Inditex. 

Românul s-a întors în ţară la mai puţin de un an după ce a plecat în Rusia pentru a se ocu­pa de expansiunea grupului Inditex, pro­prietarul Zara, pe această piaţă şi în Kazah­stan. Rusia şi Kazahstan repre­zin­­tă pentru Inditex un business de pes­te 500 de magazine şi afaceri de peste 1 mld. euro.

Cioltea va conduce operaţiunile Open­ville, proiect a cărui construcţie a început în toamna anului trecut. Investiţia se ridică la peste 220 de milioane de euro, iar după fina­lizare proiectul ar trebui să cuprindă şapte clădiri cu 131.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, peste 450 de magazine, res­tau­rante şi cafenele tematice, săli de con­ferinţe, cinematograf multiplex, o zonă de fresh market, un parc suspendat, patinoar şi carusel în aer liber pentru copii. Prima fază de dezvoltare va fi înche­iată în ultimul trimestru din 2017, iar Iulius Mall Timişoara va face parte din proiectul final, suprafaţa totală ajungând la 594.000 de metri pătraţi construiţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO