Profesii

Batalia cu "Nimeni nu este de neinlocuit"

31.05.2004, 00:00 19



Codecs a decis sa-si largeasca oferta educationala destinata managementului si a infiintat Coaching Institute, in colaborare cu compania americana Future Achievement International.



Programul pe care il va derula Coaching Institute are ca obiectiv cresterea eficientei in viata profesionala si dar si in cea personala pornind de la ideea ca pentru a fi peformant, un om trebuie sa se simta integral bine.



"Programul se adreseaza companiilor care inteleg ca cel mai important asset al lor sunt oamenii si incearca sa darame conceptia potrivit careia <Nimeni nu este de neinlocuit>", a declarat Hurea Murgu, presedintele Coaching Institute.



El a adaugat ca programul este destinat celor din varful organizatiei pentru ca ei trebuie sa fie un exemplu, trebuie sa fie liderul. "Pentru a ajunge aici trebuie mai intai sa fie liderul vietii lui, iar pentru a realiza acest lucru e nevoie de leadership personal", a mai spus Murgu.



El a adaugat ca asa cum exista legi naturale in fizica, tot astfel si viata are o serie de legi, principii, care, daca sunt respectate, ne ajuta sa fim mai eficienti.



"Programul te ajuta sa te disciplinezi, te ajuta sa gasesti schema proprie de succes, te invata sa reglezi tirul spre o tinta pe care o poti atinge cu adevarat", a mai spus presedintele Coaching Institute.



Acest program de dezvoltare personala pe care il va derula Coaching Institute a fost dezvoltat de presedinte si co-fondatorul companiei Future Achievement International, Ron Jenson (supranumit si America's life coach), si are la baza zece principii care contribuie la maximizarea potentialului individual pentru atingerea obiectivelor organizationale.



Reprezentantii Coaching Institute spun ca programul aduce o serie de beneficii pe termen lung unei organizatii precum reducerea fluctuatiei de personal prin dezvoltarea unui sentiment de loialitate; reducerea conflictelor dintre angajati, dezvoltarea unor lideri de caracter ale caror decizii nu sunt influentate de situatii de moment; imbunatatirea rezultatelor angajatilor care isi vor asuma sarcinile, integrandu-si obiectivele personale cu cele organizationale; reducerea stresului prin crearea unei atmosfere deschise si sincere de sprijin reciproc etc. "Toate acestea se traduc in cresterea profitabilitatii pentru ca oamenii sunt mai eficienti, o parte a costurilor se reduc substantial", spune Hurea Murgu.



Un astfel de program, care se deruleaza pe o perioada de cel putin sase luni, presupune parcurgerea mai multor etape. Consilierii si consultantii Coaching Institute incep colaborarea cu un client prin realizarea unei analize organizationale specifice. Acum se aduna informatii legate de obiectivele principale de business ale clientului. Urmeaza apoi diagnisticarea problemelor de leadership in raport cu obiectivele de business.



"Coach-ul elaboreaza un plan pe care il discuta cu managerul si ii spune: acestea sunt problemele, intentionez sa le rezolv asa, in perioada X", explica Murgu. Apoi urmeaza initierea parcurgerii fazelor ansamblului "Solutii pentru leadership personal", in relatie directa cu situatia particulara a organizatiei respective.



"Pe tot parcursul derularii programului, coach-ul (mentorul, indrumatorul) va sta la dispozitia participantilor, va deveni un fel de medic de familie pentru compania respectiva", a mai spus presedintele Coaching Institute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO