Profesii

Ce salariu are cel mai bine plătit poliţist de frontieră?

Ce salariu are cel mai bine plătit poliţist de frontieră?

Autor: Adelina Mihai

04.07.2014, 13:09 18830

Un ofiţer de poliţie cu funcţie de comandă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a avut un venit salarial net de 9.868 de lei în luna mai a acestui an, acesta fiind cel mai mare salariu oferit de instituţie în luna respectivă. Pentru aceeaşi poziţie, tot pentru o funcţie cu comandă, cel mai mic salariu primit în luna mai a fost de 2.961de lei net, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei. În valorile maxime ale veniturile salariale nete pot fi incluse şi venituri acordate în baza unor hotărâri judecătoreşti sau ca urmare a unor recalculări de sume care nu au fost acordate în lunile precedente.

În prezent, există trei categorii de salariaţi în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, instituţia  aflată sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne care are rolul de a supraveghea şi de a controla frontiera de stat: personal contractual, ofiţeri de poliţie (care pot avea funcţii cu sau fără comandă) şi agenţi de poliţie.

În cazul ofiţerilor cu funcţii fără comandă, salariile nete au variat între 1.367 de lei şi 4.404 de lei.

Personalul contractual din cadrul Poliţiei de Frontieră reprezintă categoria de salariaţi cu cele mai mici salarii, având în vedere că, în aceeaşi lună, salariul minim obţinut de un angajat cu contract de muncă în cadrul instituţiei a fost de 856 de lei, iar cel mai mare a fost de 1.883 de lei (funcţiile fiind fără comandă).

În cazul agenţilor de poliţie din cadrul inspectoratului, salariile sunt cuprinse între 1.076 de lei net şi 2.978 de lei net (acestea fiind tot funcţii fără comandă).

Poliţia de Frontieră  avea, în 2011 (anul pentru care există date disponibile), circa 15.000 de poliţişti, adică 20% din totalul efectivelor de poliţişti din cadrul celor gestionaţi de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO