Profesii

Companiile vor să reînceapă recrutările în a doua jumătate a lunii mai, odată cu reîntoarcerea treptată a angajaţilor la birouri. Bogdan Badea, eJobs: Primim semnale că revenirea activităţii companiilor se apropie

Bogdan Badea, CEO eJobs

Bogdan Badea, CEO eJobs

Autor: Cristina Bellu

21.04.2020, 12:33 190

O parte dintre companiile care activează în România intenţionează să reia procesul de recrutare la jumătatea lunii mai, în contextul în care tot în aceeaşi perioadă este aşteptată şi reîntoarcerea treptată a angajaţilor la birouri, dar şi o relaxare a măsurilor de distanţare socială impuse de declararea stării de urgenţă ca urmare a pandemiei de COVID-19.

“Numărul de candidaţi disponibili în piaţă a crescut în ultima lună şi, odată cu ei, a crescut şi numărul de aplicări pentru joburi. Atât candidaţii, cât şi companiile aşteaptă momentul de revenire a businessurilor şi activităţilor de zi cu zi. Cei mai mulţi plănuiesc, odată cu jumătatea lunii mai, şi o reluare a recrutărilor, în condiţiile în care tot pentru aceeaşi perioadă este aşteptată şi reîntoarcerea treptată a angajaţilor la birouri, dar şi o relaxare a măsurilor de distanţare socială”, transmit specialiştii platformei de recrutare online eJobs.

Ultima lună a marcat o încetinire sau chiar o blocare a activităţilor multor companii, mai puţin a celor care activează în industria de curierat, retail sau farma, care au înregistrat creşteri ale vânzărilor, însă, la nivel general, s-a resimţit un punct de recul.

“Cu toate acestea, primim zilnic de la clienţi semnale că revenirea se apropie şi încep să-şi pregătească terenul de pe acum”, apeciază Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO