Profesii

Doar angajaţii din două sectoare au salarii medii de peste 1.000 euro net

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

07.11.2014, 00:07 3584

Angajatorii din două sectoare economice - extracţia petrolului şi a gazelor naturale şi rafinarea petrolului – au oferit, în luna septembrie, salarii medii mai mari de 1.000 de euro net angajaţilor români, potrivit datelor publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică. 

Astfel, un angajat din domeniul extracţiei petrolului a câştigat, în medie, 1.300 de euro net, în timp ce unul din sectorul rafinării petrolului a avut un venit net de circa 1.050 de euro, acestea fiind cele mai mari salarii din economie.

„La nivelul poziţiilor de specialişti, angajaţii din domeniile IT, petrol şi gaze şi energie sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din sectorul privat, însă lucrurile nu stau la fel în ceea ce priveşte media salariilor obţinute de manageri, pentru că domeniul bunurilor de larg consum oferă cele mai mari salarii middle şi top managerilor”, a spus Oana Datki, SEE managing partner al Consulteam.

Cele mai recente date arată că aproa­pe 200.000 de români câştigă peste 5.000 de lei brut pe lună, iar ponderea acestora reprezintă 5,2% din totalul salariaţilor. În 1998 erau doar 10.000, arată datele INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO