Profesii

Electrica i-a prelungit cu două luni mandatul de CEO interimar lui Alexandru Chiriţă. CFO-ul Ştefan Frangulea a mai primit doi ani

Electrica i-a prelungit cu două luni mandatul de CEO...

Autor: Tibi Oprea

27.02.2023, 18:23 345

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica (simbol bursier EL) a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că, la recomandarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, Consiliul de Administraţie, a decis în şedinţa din 27 februarie să prelungească durata mandatului de director general interimar al lui Alexandru-Aurelian Chiriţă până la 30 aprilie 2023, adică cu încă două luni.

De asemenea, Consiliul de Administratie al Electrica a decis la recomandarea Comitetului de Nominalizare si Remunerare prelungirea duratei mandatului de director executiv financiar interimar acordat lui Ştefan-Alexandru Frangulea pe o perioadă de 2 ani, până la data de 27 februarie 2025 (inclusiv), în aceleaşi condiţii.

Alexandru Chiriţă a venit la Electrica după ce Corina Popescu, fostul CEO, a fost revocată din funcţie. Acesta a venit de la Hidroelectrica, unde condusese în ultimii doi ani Departamentul Protecţiei Datelor Personale. În vara anului trecut, lui Chiriţă i-a fost prelungit mandatul până la finele anului 2022 sau până la numirea unui nou director general.

Administratorii Electrica l-au numit pe Ştefan Frangulea în calitate de director executiv interimar Direcţia Financiară pe 3 ianuarie 2022, cu un mandat care s-a încheiat la 31 decembrie 2022.

În februarie 2018, Ştefan Frangulea s-a alăturat echipei Electrica în poziţia de Director Departament Trezorerie. De asemenea, din primavara anului 2019 a fost membru al Consiliilor de Administraţie ale celor trei filiale de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica – SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud şi SDEE Muntenia Nord.

Ştefan Frangulea este preşedinte al Asociaţiei Trezorierilor din România şi a ocupat funcţii de management şi de conducere la mai multe bănci din piaţa locală.

Electrica are 3,2 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile EL înregistrează o creştere de 15,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 26 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO