Profesii

Forţa de muncă în producţia de medicamente. Marii producători caută să reţină personalul calificat în fabrici, pe fondul penuriei de angajaţi în domeniu. „Pentru a avea performanţă este necesar să păstrăm angajaţii cheie“

Producţia locală de medicamente se bazează pe 158 de companii, care au generat în 2021 afaceri de 4,8 miliarde de lei

Producţia locală de medicamente se bazează pe 158 de companii, care au generat în 2021 afaceri de 4,8 miliarde de lei

Autor: Georgiana Mihalache

18.12.2022, 11:16 276

♦ Peste 10.200 de oameni lucrează în domeniul producţiei de medicamente în România ♦ Forţa de muncă bine instruită este un element vital în producţia de medicamente locală, fiind un domeniu extrem de reglementat.

Doar 1.000 de noi angajaţi a adunat producţia lo­cală de medica­men­te în decurs de un deceniu, arată date­le statistice, de la 9.200 de oameni care lucrau în domeniu în 2009, la peste 10.200 de angajaţi în 2021. Iar facultăţile de chimie, biologie nu pregătesc suficienţi tineri care să îşi dorească să se anga­jeze în fabrici, astfel că specializarea acestora le revine tot producători­lor. Cum se raportează marii pro­du­cători la forţa de muncă?

„Pentru a avea per­for­manţă este necesar să păstrăm angajaţii cheie şi totodată să atragem can­didaţi care să se integreze în echipa noastră cu uşurinţă. Programele de învăţare ocupă un rol important şi în 2022, contribuind la dezvoltarea permanentă a angajaţilor noştri. Este important să rămânem un angajator do­rit, drept urmare punem accent pe o cul­tură organizaţională sănătoasă care să atragă candidaţi talentaţi şi dornici să lu­creze în compania noastră“, se arată în ra­portul Biofarm Bucureşti, unul dintre primii cinci producători locali de medicamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO