Profesii

O soluţie la criza de personal. Creşterea salariului minim a atras pensionarii pe piaţa muncii: Aproape 150.000 de pensionari lucrează în România şi primesc un venit salarial net de 1.800 de lei lunar

O soluţie la criza de personal. Creşterea salariului...

Autor: Adelina Mihai

28.09.2018, 00:07 2316

Aproape 150.000 de pensionari din România au obţinut venituri din muncă în luna iunie a acestui an, acesta fiind cel mai ridicat nivel al pensionarilor aflaţi în câmpul muncii din ultimul deceniu, arată datele oficiale.

„În baza de date a Casei de Pensii Publice există 148.184 de persoane care beneficiază de pensie pentru limită vârstă  şi în acelaşi timp figurează şi în datele transmise de angajatori prin formularul D112 ca fiind angajate cu contract de muncă cu normă întreagă sau cu contract de muncă cu timp parţial“, spun reprezentanţii Casei de Pensii şi ai Ministerului Muncii. Faţă de iunie 2017, numărul de pensionari care lucrează a crescut cu 24%, iar faţă de perioada similară din 2009 numărul de pensionari a crescut cu 73%.

Una dintre companiile care are angajaţi pensionari este McDonald’s, lanţul de restaurante de tip fast food care are 5.000 de angajaţi pe plan local.

„În cadrul McDonald’s în România lucrează 15 colegi pensionari în poziţii Crew, având atât contracte de muncă full-time, cât şi part-time. Venitul salarial brut lunar pentru poziţiile Crew este de 3.250 lei (1.888 lei net- n.red.)“, a spus Irina Panaite, directorul de resurse umane al Premier Restaurants România, compania care administrează McDonald’s în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO