Profesii

Octavian Radu, proprietarul Diverta, preia funcţia de preşedinte la Mecanica Ceahlău

Octavian Radu, proprietarul Diverta, preia funcţia de...

Autor: Ioana Tudor

10.02.2015, 18:34 1304

Cătălin Iancu a demisionat din funcţia de membru şi preşedinte al consiliului de administraţie al producătorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău (simbol bursier MECF). El a fost înlocuit în funcţia de preşedinte de Octavian Radu, iar Laura Arghirescu a fost desemnată administrator provizoriu până la prima întrunire a adunării generale a acţionarilor, potrivit unui raport al companiei.

Cătălin Iancu şi Octavian Radu sunt administratori neexecutivi în consiliul de administraţie al SIF Moldova (SIF2), care controlează peste 55% din capitalul social al Mecanica Ceahlău. Din actualul board al Mecanica Ceahlău mai fac parte Radu Hanga (administrator neexecutiv al SIF2), Daniel Florian Miron şi Carmen Ianculescu, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

În acţionariatul producătorului de utilaje agricole se află şi fondul de investiţii Romanian Investment Fund cu 27,3% din acţiuni, iar restul de 17,5% aparţine altor investitori la bursă.

Mecanica Ceahlău a încheiat primele nouă luni din 2014 cu profit de 3,4 mil. lei, în scădere cu circa 8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Compania îşi va anunţa joi, 12 februarie rezultatele financiare preliminare pe 2014.

Acţiunile MECF au închis şedinţa bursieră de astăzi în scădere cu 2% la 0,11 lei/unitate. Compania are o capitalizare bursieră de 27 mil. lei.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO