• Leu / EUR4.6550
  • Leu / GBP5.1783
  • Leu / USD4.1067
Profesii

Piaţa programelor de educaţie pentru manageri creşte: Britianicii de la Open University Business School au readus programul de MBA în România

Piaţa programelor de educaţie pentru manageri creşte: Britianicii de la Open University Business School au readus programul de MBA în România

Autor: Adelina Mihai

14 apr 2016 962

Cursurile de educaţie managerială oferite de universitatea britanică Open University Business s-au relansat în România, la circa doi ani de când instituţia a încetat colaborarea cu firma de training Codecs (aflată în prezent în insolvenţă). Pentru a livra din nou cursuri de formare pentru manageri, universitatea a încheiat un parteneriat cu compania furnizoare de cursuri şi de consultanţă în management ALP Edu Pro, fondată de Lucia şi Paul Pop, care anterior au fost tutori în cadrul programelor de educaţie managerială ale Open University Business School oferite în parteneriat cu Codecs.

“Nu am avut niciodată probleme în ceea ce priveşte calitatea actului academic atunci când am oferit programele de studiu în România prin parteneriat cu Codecs. Însă din păcate compania Codecs a intrat în difficultăţi financiare foarte mari şi de aceea am fost nevoiţi să încetăm parteneriatul după mai mulţi ani de colaboare”, a explicat Mark Fenton-O’Creevy, Associate Dean External Enagement în cadrul Open University.

Şcoala de afaceri a încetat parteneriatul cu Codecs în 2013, după mai bine de 14 ani.

Cursurile Open University se adresează atât managerilor care vor să fie promovaţi, cât şi celor proaspăt promovaţi sau antreprenorilor.

“Datele noastre arată că circa 25.000 de persoane au urmat cel puţin un curs de educaţie oferit în parteneriat cu Open University Business School în România.(…) În prezent, oferim două categorii de cursuri: prima categorie de cursuri oferită sub licenţele Open University Business School vizează programele de certificate în management şi management de proiect, iar a doua categorie este reprezentată de programul de MBA şi cele două programe de masterat specializat în ariile Finanţe şi Resurse Umane”, a explicat Paul Pop, managing director al ALP Edu Pro.

Dintre cei 25.000 de români care au urmat un program de educaţie managerială oferit de Open University în România, un număr de 370 sunt absolvenţi de programe de MBA.

 

 

 

 

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6550
Diferență: 0,0215
Ieri: 4.6540
Azi: 4.1067
Diferență: -0,3156
Ieri: 4.1197
Azi: 5.1783
Diferență: -0,162
Ieri: 5.1867
Azi: 4.1251
Diferență: -0,2177
Ieri: 4.1341