Profesii

Răzvan Mitu, director general Bulrom Gas Impex, comerciant de gaz lichefiat: GPL este un produs de criză, de care am beneficiat din plin

Răzvan Mitu, director general Bulrom Gas Impex,...

Autor: Adelina Mihai

04.11.2014, 16:25 1085

”GPL este un produs de criză, de care am beneficiat din plin, pentru că se adresează oamenilor cu venituri reduse şi este cu 50% mai ieftin decât benzina şi motorina. Din datele noastre, peste 500.000 de maşini din România sunt echipate cu GPL, adică 10% din parcul total. Când am început noi activitatea, erau 200.000 de maşini cu un astfel de echipament”, a declarat Răzvan Mitu în cadrul galei ”Campioni în Business 2014”. 

Ambii acţionari al Bulrom sunt români, iar compania are acest nume pentru că, la început, obiectul de activitate al companiei era comerţul cu GPL pentru Bulgaria. Compania a fost înfiinţată în anul 2002. În prezent, companie deţine o cotă de 11% din piaţa de combustibil pentru autovehicule GPL.

”Au mai fost jucători, din rândul marilor companii de pe piaţă, care au încercat să intre pe piaţa GPL, dar au renunţat pentru că şi-au dat seama că este mai bine să externalizeze: Petrom a avut o astfel de divizie până anul trecut”, a mai spus el. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO